maandag 2 maart 2015

Thema: Geluk voor kinderen


Met heel onze school werken we rond het prentenboek "GELUK voor kinderen":
Het boek gaat over een 'speelse zoektocht naar oprecht geluk’. De tien prachtig ge├»llustreerde voorleesverhalen zijn gebaseerd op de tien ‘sleutels tot geluk’. De personages in de verhalen zijn (bestaande) vogels met menselijke trekjes.

 We hebben een klasvogel Korro Korro! Elke dag vertelt hij wat we allemaal gaan doen.


Op maandag 9 februari werkten we rond de vogel Sporo, hij stelt een doel voor die hij stap voor stap probeert te realiseren. Hij was bang van de grote reiger daarom bouwen ze samen een nest om zich te beschermen.


 We knutselen met heel de klas een groot nest zoals Sporo. Die we versieren met ons eigen kosteloos materiaal, die we mochten meebrengen van thuis.Met kleine blokjes een nest bouwen. 

 Met de grote blokken een nest bouwen.  Met plasticine een nest bouwen. 

Op dinsdag 10 februari werkten we rond de vogel Kaketoe, hij wilde eerst niet samenspelen maar toch had hij vriendjes nodig om verstoppertje te spelen in een grote boom.We maken elk een Kakatoe, door een handafdruk te nemen.  We kleuren een groot blad voor onze boom.


Op woensdag 11 februari werken we rond de vogel Alba, hij gaat opzoek naar een gouden wolk, waar het lekker warm is.


We schilderden een mooie gouden wolk voor onze Alba.

Met twee handafdrukken, een lange nek, een lange snavel en poten schilderden we elk een Alba.Op donderdag 12 februari werkten we rond de vogel Kagoe, die de wereld om zich heen ziet en apprecieert. 

Spelen met verschillende handpoppen, we vliegen de klas rond....


Op maandag 23 februari werkten we rond de vogel Dipper. Hij was eerst niet te vreden over zichzelf. We leerden dat we moeten blij zijn zoals we zelf zijn. Daarom mogen we in een spiegel naar ons zelf kijken. 

 Daarna mochten we ons zelf schilderen op een spiegel.

Op dinsdag 24 februari werkten we rond de vogel Hokko. We leerden van deze vogel dat we moeten leren delen en niet alles voor ons zelf willen.
Op woensdag 25 februari werkten we rond de vogel Mingo. Die leert ons dat we een positieve houding moeten aannemen. Je moet alles leren.


We maken met een grijze eierplateau een Mingo.
Mingo is in het verhaal ook eerst grijs en door te groeien wordt hij roze net zoals zijn mama en papa.
We schilderen onze Mingo roze.
Op donderdag 26 februari leren we rond de vogel Nandoe. We leren dat we veel moeten bewegen en gezond eten. 
Op maandag 2 maart leren we rond de vogel Kea, ze leert nieuwe dingen door nieuwsgierig te zijn wat anderen doen. Ze wil bijleren.

Op dinsdag 3 maart leren we rond de vogel Branta, die moedig is en niet opgeeft.