dinsdag 3 februari 2015

Thema: Goudlokje en de drie beren

De peuters mochten een papa beer en een kleine beer stempelen met een spons. Zo leerden ze de begrippen groot en klein.

Het eerste kleuter mocht een papa beer (grootste beer) , mama beer (middel grootste beer) en baby beer (kleinste beer) stempelen met een spons.
Papa beer kreeg een salopette aan die de kleuters mochten versieren door snippers papier erop te kleven.Mama beer kreeg een mooi jurkje aan. De kleuters moesten in een bak vol met water, zeep en verf bellen blazen. Daarna legden we het jurkje erop en zo kregen we een marmertechniek.


Goudlokje werd mooi ingekleurd door alle kleuters. Daarna mochten de peuters de krullen van Goudlokje stempelen met een rol.
De oudere kleuters mochten knippen. Ze knipten lange stroken die de juf mooi liet krullen en die we daarna mochten kleven. Amai die kleuters kunnen al goed knippen!We maakten mooie beren-puzzels.In de boekenhoek mochten we kijken in boekjes over beren.In de bouwhoek speelden we met een boomhut met allerlei dieren.


Bij juf Giovanella mochten de kleuters de prenten uit het verhaal "Goudlokje en de drie beren" sorteren volgens grootte.


Kleef het juiste prentje bij de juiste beer. 
De oudste kleuters moesten de juiste attributen uit het verhaal bij de juiste drie beren kleven. De attributen worden gesorteerd volgens grootte.
De peuters kleven enkele attributen bij papa beer en baby beer.


Met de grote blokken bouwen de peuters samen met juf Miet een huis voor de beren.


Bouwen met kleinere blokken met een opdrachtenkaart.Spelen in de zandbak. 

We maakten samen met de kinderen vanillepap, zoals in het verhaal van de drie beren. De kleuters smulden erop los.