zondag 11 mei 2014

Thema: Ons schoolproject - oorlog en vrede - Prentenboek: Was het fijn op de trein?


De komende drie weken werken we rond ons schoolproject “oorlog en vrede”.
Wij leggen vooral de klemtoon op “Vriendschap”. 
Dit werken we uit aan de hand van dit prentenboekje “Was het fijn in de trein?
Een klein dapper konijntje gaat in zijn eentje per trein naar de stad. Moeder konijn wuift hem na. Het konijntje zit een beetje sip in het achterste wagonnetje, want hij is helemaal alleen. Maar bij elk station stapt er een ander diertje in en allemaal hebben ze hun eigen reden om naar de stad te gaan. Bij de eindhalte hollen ze allemaal weg.
Om vier uur komen alle dieren blij terug op het station na een dagje in de stad. Onderweg is het heel gezellig, want ze hebben allemaal wel iets leuks meegemaakt.
Aan het einde van de rit staat moeder konijn op het perron te wachten. Ze ziet haar konijntje met een brede lach uitstappen en vraagt: Was het fijn in de trein? Wat heb je meegebracht? Het konijntje slaat zijn armen om de muis met het verbonden pootje en samen roepen ze blij: Een vriendje!!!De kleuters stempelen treinsporen op een groot blad. Daarna mochten ze een trein mooi inkleuren om op het treinspoor te kleven.Bij het boetseren met plasticine mochten de kinderen tralies maken voor onze dierentrein.
Spelen met de magneten. Spelen met de trein.